Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Prisvärda apoteksprodukterna som verkligen fungerar – enligt experten

16 aug, 2024
bra hudvård på apotek
Är du på jakt efter hudvård som är noga utvald, håller hög kvalitet och har snäll prislapp? Då är apoteken en guldgruva. Här är de bästa nyheterna du hittar där just nu.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Best of modeveckan i Köpenhamn – street styleBrand logo
Best of modeveckan i Köpenhamn – street style

Förr i tiden var våra svenska apotek platsen du gick till för att handla medicin, plåster och tandtråd. Som vi suktade efter de franska apoteken, fulla till bredden med hudvårdsprodukter som inte bara var förvånande billiga. De var riktigt bra också. Sedan dess har mycket här och vi har blivit vana att också köpa klassiker som Biodermas rengörande micellärvatten, Decubals skyddande läppsalva och ACOs trygga solcremer på apoteken. I takt med att de blivit fler har också utbudet växt och det har trillat in nya spännande stjärnor att stoppa in i rutinen. Flera apoteks-kedjor har dessutom tagit fram sina egna varumärken där du hittar bra ­produkter till ännu billigare priser. Här guidar vi dig till de senaste nyheterna som är värda en tur till ett apotek. Eller ett klick in på deras webbshoppar.

Annons

Bästa nya hudvården på apotek just nu

1/8

Sa Smoothing Cleanser

Cerave

Den här parfymfria och välformulerade rengöringen är perfekt för dig som lätt får knottror och ojämnheter på huden och den kan användas både i ansiktet och på kroppen.

2/8

Sensibio Micellar Cleansing Oil

Bioderma

Den är lena och härliga rengöringsoljan tar trots mild och lugnande mix bort även envis makeup och så fort du tillsätter vatten förvandlas formulan till smidig mjölk som är lätt att skölja av.

Annons
3/8

Repair Cream

ACO

Den här magiska hudvårdssnackisen innehåller ceramider och sheasmör som ger snabb hjälp till torr, narig och irriterad hy och är därför toppen att alltid ha hemma eller i handväskan.

4/8

Age Care Ansiktsolja

Apoliva

Den här prisbelönta och lätt parfymerade ansiktsoljan är en riktigt hjälteprodukt som gör huden mjuk, fin och lystrig med sin fina mix av vegetabiliska oljor, speciellt om du gärna blir lite torr när säsongerna växlar.

Annons
5/8

Mela B3 Serum

La Roche-Posay

De här smart formulerade dropparna är ett tips för dig som både vill ha fukt och få utjämnande effekt på pigmentfläckar och hudstruktur. Det innehåller 10% niacinamid tillsammans med hyalyronsyra och märkets patenterade ingrediens melasyl som är designad för att rikta in sig just på pigmenteringar.

6/8

Liftactiv Retinol Specialist Deep Wrinkles Serum

Vichy

Det här är riktigt lyxiga droppar med aktivt innehåll, du får rent retinol ihop med prebiotika och peptider för att jämna ut ton och struktur och ge lite extra studs och spänst i huden. Tänk på att alltid vänja in produkter med retinol om det är första gången du använder det eller du inte haft det i rutinen på länge.

Annons
7/8

Hyaluron Filler Elasticity Day Cream Rose

Eucerin

Den här dagkrämen är inte bara väldigt skön. Förutom att den både återfuktar, plumpar och skyddar ger den lätt rosatonade formulan direkt en lyster till huden så att den ser hälsosamt fräsch ut.

8/8

Reflexe Solaire SPF50+

Avène

Alltid redo om du hamnar i solen, det kan du vara med den här smidiga lilla flaskan med solskyddscreme. Förutom att den nästan får plats i jeansfickan har en så fin och välgjord formula att den går att använda även på känslig hud och små barn och passar fint också under makeup.

Annons

Så hittar du rätt på apoteken

Bästa produkterna är alltid de som passar din hudtyp och hur din hud mår just nu, något som ofta ­påverkas av säsong men också av till exempel stress eller dålig sömn. Är du osäker på vad din hud behöver? Fråga personalen. På apoteken får de utbildning i hudvård för att kunna ­hjälpa dig att hitta rätt.

Annons