Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Kate Winslet: ”Kvinnor blir vackrare ju äldre de blir”

10 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kate Winslet
Oscarsbelönade skådespelaren Kate Winslet vill hylla åldrande hos kvinnor.
I en intervju med Harper's bazaar står hon upp mot ålderismen i Hollywood, samtidigt som hon trycker på vikten av psykiskt välmående.
– Jag tycker det är otroligt vackert med rynkor kring ögonen, och på handryggarna, säger Kate Winslet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

Kate Winslet är en av Hollywoods mest hyllade och prisade skådespelare, och under sina 30 år i branschen har hon spelat i ikoniska klassiker som Titanic och Förnuft och känsla, samt vunnit en Oscar för sin roll i The Reader – en av hennes sju nomineringar till det prestigefulla priset.

Under sin karriär har Kate Winslet ofta uttalat sig kritiskt mot de snäva skönhetsidealen som finns i Hollywood, och berättat att hon i samband med Titanic hånades för sin vikt. Kate är trött på både smalhets och att det har normaliserats att göra operationer och ingrepp för att fortsätta se ung ut.

Annons

Kate Winslet hyllar åldrande hos kvinnor

I en intervju med Harper's bazaar säger den filmaktuella skådespelaren att hon tycker att kvinnor blir vackrare med åldern, och inte behöver sträva efter evig ungdom.

– Kvinnor blir vackrare ju äldre de blir, helt klart. Våra ansikten blir mer en del av de vi är, och formar sig bättre efter vår benstruktur. De får mer liv och bär på mer historia. Jag tycker det är otroligt vackert med rynkor kring ögonen, och på handryggarna. Det tycker jag är väldigt vackert, säger Kate Winslet.

Kate Winslet tycker det är viktigare att ta hand om hur man mår på insidan än att fokusera för mycket på det yttre – och det är inte bara näringsrik mat och mycket sömn hon syftar på.

– Men jag har också lärt mig att det är viktigt att ta hand om sig själv från insidan, inte bara vad man äter, att man får i sig näring, men att se till den mentala hälsan också. Hur du mår känslomässigt och fysiskt, vilken plats du har i världen, hur du går igenom livet. Att du lever med integritet och innerlighet.

10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert
Annons