Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Snygga frisyrerna – som är enkla att göra

21 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Rosie Huntington-Whiteley i en slicked bun
Alla vill vi vara fina i håret – men hur ska man göra om man varken har tid, intresse eller färdighet att göra avancerade uppsättningar och stylingar?
Frisören och L'Anza-utbildaren Alexandra Steinbach tipsar om sina bästa frisyrer som är lätta att få till!
– En stor favorit hos nästan alla, just för att det är väldigt enkel styling att göra, säger hon till Femina.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #6 – Så fixar du ditt frissiga hårBrand logo
Hårtrender #6 – Så fixar du ditt frissiga hår

Att vara fin i håret vill vi väl alla vara – men att fixa frisyrer kan kännas både svårt och tidsödande. Men måste det vara det? Nej, säger frisören Alexandra Steinbach, som också är utbildare för hårvårdsmärket L'Anza.

Det finns många sätt att styla håret som varken kostar i tid eller frustration – nyckeln är att anpassa dig efter ditt hår.

– Har du självfall så tycker jag definitivt att du ska jobba fram dina lockar. Ett lockigt hår kräver sina produkter men de kräver också väldigt lite styling därefter, så har du självfall i håret – omfamna det, säger Alexandra Steinbach och fortsätter:

– Har man däremot ett tunnare, lite rakare hår så tycker jag att oftast är det är lättast att styla det lite enkelt när man har tvättat det, man behöver inte gå fram med en borste när du fönar, bara blåsa igenom håret lite.

Annons

Vanliga frisyrmisstaget

En frisyr som de allra flesta kan göra på ett snyggt sätt är en stram bulle eller tofs. Frisyren har blivit en riktig klassiker, och vuxit i popularitet de senaste åren.

– En slicked bun har ju blivit en stor favorit hos nästan alla, just för att det är väldigt enkel styling att göra. Man har ett bra hårvax eller lite gelé, och så kammar man bak håret i en stram tofs. Mitt bästa knep är att investera i en svinborste, för att få den där polerade finishen.

Frisören tipsar om produkten Scultping Paste från L'Anza, som är en torrare men formbar produkt. Vill du däremot åt en glansig finish är det hårgelé som gäller.

Alexandra Steinbach varnar dock för ett vanligt misstag som många gör när när de ska sätta upp den populära frisyren.

– Gör inte en slicked bun med fuktigt hår, jag ser det väldigt mycket på Tiktok att man tar fuktigt hår och stramar upp det i en tofs. Det kommer göra att din hårbotten blir torrare och torrare. Jämför det med en disktrasa – vad händer om du lägger en disktrasa på handen i sex timmar tre gånger i veckan? Då blir det supertorrt.

Torka håret snabbare utan hårtork – frisörernas bästa tipsBrand logo
Torka håret snabbare utan hårtork – frisörernas bästa tips
Annons