Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Smarta knepet som gör torrschampot mer effektivt

22 okt, 2024
AvSara Ericsson
Fotograftt
Kvinna använder torrschampo
Torrschampo ger både volym och fräschör till håret. Genom att applicera produkten på ett smart sätt får du ett mer naturligt och jämnt resultat med mycket volym. Här är tipsen för att maximera effekten!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
Håll håret rent längre - 6 tips

Torrschampo är utan tvekan mångas räddning för en snabb uppfräschning. Men visste du att det finns olika knep för att maximera dess effekt? Kändisfrisören Robin Emtage delar ett smart tips på Tiktok.

Han applicerar torrschampot på en borste istället för att spraya det direkt i håret. Genom att fördela sprayen med hjälp av borsten bidrar det till ett jämnare och mer skonsamt resultat.

Så ska du använda torrschampo för bättre resultat

Han förklarar att när man sprayar torrschampo direkt i hårbotten kan man ofta få fläckar där för mycket produkt samlas på ett ställe, vilket syns särskilt mycket i mörkt hår, eftersom de flesta torrschampon har en vit nyans. Med Robins hack får du en lättare, mer fördelad applicering av torrschampot för ett naturligt resultat.

Annons
@mattloveshair

#dryshampoo is a great hairstyling tool, but not everyone can tolerate the texture it leaves behind- if that sounds familiar, maybe this will help! #hairtips #hairstyle #hairtok #hairhack #hairbrush

♬ Da' Dip (ORIGINAL) - Freak Nasty

Torrschampo för volym i håret

Genom att borsta in torrschampot bidrar det även till mer volym i håret. När produkten sprayas direkt i hårbotten kan den snarare tynga ner.

Använd torrschampot rätt

Kvinna borstar håret

1. Spraya torrschampo på borsten

Annons

Spraya torrschampo på en ren och torr paddleborste. En borste med vildsvinsborst är det allra bästa alternativet eftersom den fördelar produkten jämt och arbetar in torrschampot i hårbotten och håret utan att orsaka frizz.

2. Borsta in vid rötterna

Borsta försiktigt håret vid rötterna och dra ut i längderna för att sprida ut produkten.

3. Styla

Låt torrschampot absorbera några minuter innan du fortsätter med övrig styling.

Artikelinspiration: Real Simple

7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
7 kändisar med deras naturliga hårfärg
Annons