Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Gratinerade pastasnäckor

07 okt, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Gratinerade pastasnäckor
Gratinerade pastasnäckor

(4 personer)
ca 12 stora pastasnäckor

125 g mascarpone, italiensk färskost

1 kula mozzarella

2 dl riven parmesanost

salt och peppar

1 stor aubergine

1 dl olivolja

4 dl tomatsås

Beredning: Koka pastasnäckorna ­nästan mjuka i lättsaltat vatten. Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Skiva auberginen i ca 7 mm tunna ­skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja på båda sidor. Salta och peppra. Häll tomatsåsen i en eldfast form. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast om man använder en spritspåse. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen. Ställ in i 175° varm ugnen och baka i ca 40 min. Servera gratängen rykande varm.

Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK

INSPIRERAD? LÄS MER:
8 enkla och goda pastarecept
Snabba pastarätter
Pastasallad med varmrökt lax
Vegetarisk köttbullspasta

Annons