Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Carin da Silva slår tillbaka mot smalhetshetsen

23 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Carin Da Silva
Carin da Silva är trött på de snäva skönhetsnormerna hon ser runt om sig i samhället, men smalhetshets och skönhetsoperationer.
Den tidigare Let's dance-dansaren vill visa upp sina naturliga sidor som en motvikt till idealen.
– Alla skönhetsoperationer gör mig ledsen. Det får mig att accentuera den naturliga sidan, säger Carin da Silva till Amelia.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken

Som tidigare proffsdansare har Cairn da Silva tampats med hårda utseendeideal sedan hon var ung.

– När jag var tonåring sa en danslärare att jag måste gå ner i vikt. Att få höra det när man fått bröst och rumpa som tonåring gör en medveten på sätt som inte alltid är bra. Som tur var tog mamma mig därifrån, säger hon i en intervju med Amelia.

I sina egna kanaler, där Carin da Silva har över 240 000 följare, vill hon sprida inkluderande budskap om att alla är fina som de är. Hon försöker själv att inte klanka ner på sin kropp, utan vara tacksam för vad den har gett henne.

Annons

– Jag försöker sprida att man ska vara nöjd med det man har. Varför spendera livet med att vara missnöjd? Bristningarna på min mage har min son gett mig.

Carin da Silva
Carin da Silva är trött på de snäva idealen. Foto: Karin Törnblom/TT

Carin da Silvas kritik mot idealen

Men på många sätt går Carin da Silva mot strömmen med sina positiva budskap – överallt syns snäva skönhetsideal, och smalhetshetsen från början av 2000-talet har kommit tillbaka och blivit allt trendigare. Carin da Silva är kritisk mot de hon ser på sociala medier, och vill motverka hetsen hon ser runt sig.

Annons

– Många tjejer, speciellt influencers, följer fruktansvärda trender. Man ska vara så smal att ryggraden syns och alla skönhetsoperationer gör mig ledsen. Det får mig att accentuera den naturliga sidan. När jag filmar mina klipp är jag sällan piffad och sminkad. Jag vill visa att det är okej att gå runt osminkad i myskläder och käka godis. Sedan älskar jag att göra mig fin, men det är inte min vardag.

Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymerBrand logo
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymer
Annons