Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Jane Fonda ångrar sitt ansiktslyft

22 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jane Fonda
Hollywood-skådespelaren och hälsoprofilen Jane Fonda är känd både för sina filmroller och för sina träningsvideos på 80-talet.
I dag är hon 86 år gammal och känner sig fortfarande ung – men ångrar att hon tidigare har gjort ett ansiktslyft.
– Jag är inte stolt över faktumet att jag gjort ett, har hon sagt till Vogue.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

Skådespelaren och ikonen Jane Fonda har varit en del av filmvärlden i över 60 års tid, och gjort både film, tv och musikaler. Hon har vunnit flera Oscars och andra stora priser, men lika känd som hon är för sin skådespelartalang, lika förknippad är hon också med de träningsvideos hon spelade in på 80-talet.

I dag är Jane Fonda 86 år, och i en intervju med Vogue som gjordes 2022 menar hon att yngre generationer måste sluta vara så fixerade vid ålder – att siffran man har fyllt inte behöver hindra en i livet.

– Jag känns inte så gammal. Att få unga personer att sluta vara rädda för att åldras, och hjälpa människor inse att bara för att man har nått en viss ålder så behöver man inte sluta leva livet, sluta ha roligt, sluta ha pojkvänner eller flickvänner, sluta skaffa nya kompisar, eller vad det nu är man vill göra, säger hon i intervjun.

Jane Fonda 2024.
Jane Fonda låter inte åldern hindra henne. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Jane Fonda: Ville inte se förvrängd ut

Eftersom hon varit en del av Hollywood i sex decennier är Jane Fonda minst sagt bekant med de hårda krav och ideal som kvinnor i branschen behöver förhålla sig till. Hon har själv gjort ansiktslyft, men insåg att hon ville behålla sitt eget utseende och slutade göra ingreppen.

Annons

– Jag tror vi alla känner till kvinnor som har mycket pengar och har gjort alla möjliga sorters ansiktslyft och sånt och som ser hemska ut. Jag gjorde ett ansiktslyft en gång och jag slutade för att jag inte ville se förvrängd ut. Jag är inte stolt över faktumet att jag gjort ett. Jag vet inte om jag hade gjort det igen, men jag har gjort det, det erkänner jag, säger Jane Fonda till Vogue och konstaterar att det är lätt att bli beroende av skönhetsoperationer.

Jane Fonda väljer att ta hand om sig själv både på insidan och utsidan, utan avancerade behandlingar.

– Jag gör inte mängder av ansiktsbehandlingar, jag lägger inte massa pengar på ansiktskrämer och sånt, men jag håller mig återfuktad, jag sover, jag rör på mig, jag håller mig borta från solen och jag har goda vänner som får mig att skratta.

10 kändisar som vägrar plastikoperationBrand logo
10 kändisar som vägrar plastikoperation
Annons