Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Carin Hjulström blev sambo efter två veckor: ”Panik”

29 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Carin Hjulström
Carin Hjulström var ett av SVT:s stora programledarnamn, som bytte karriär och numera är framgångsrik författare.
I P4 Extra – Gästen berättar hon om livet med långvarig smärta, och varför hon flyttade ihop med kärleken efter bara två veckor.
– Jag fick lite lätt panik, säger Carin Hjulström.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

Med Carin 21.30 var Carin Hjulström en av SVT:s mest framträdande programledare – men 2008 försvann hon plötsligt från rutan. Varför tiden i rutan tog slut utan förvarning, och medan hennes program hyllades, har Carin aldrig fått något bra svar på.

För Carin Hjulström blev slutet på SVT början på något nytt, nämligen en författarkarriär. Hon släppte sin första bok 2009, och har sedan dess släppt en rad populära romaner.

2010 drabbades Carin av en virusinfektion som ledde till att hon fick bestående nervsmärta, och diagnosen långvarig smärta – hennes hjärna började sända ut signaler om att hon hade ont, utan att något egentligen var fel i kroppen. Diagnosen var relativt ny när Carin fick den, och hon bestämde sig för att skriva boken Överlista smärtan om den.

Annons

I dag har hon inte samma problem med smärta, och kan leva ett rikt liv.

– Jag mår mycket bättre. Jag får äta lite mediciner fortfarande, men jag mår mycket bättre, säger hon i P4 Extra – Gästen.

Hittade kärleken på Tinder

2007 skilde sig Carin Hjulström från malen Stefan Livh, som också var pappa till hennes två barn, och efter det levde författaren själv under 12 års tid. Men när hon träffade sin nuvarande kärlek Folke gick det desto snabbare – de hade knappt hunnit bli ihop innan de bodde tillsammans.

– Det var lite överväldigande, han flyttade in hos mig efter två veckor. Jag fick lite lätt panik. Men samtidigt hade jag längtat så mycket efter det, och han var så tydlig med att ”nu är det vi”, berättar Carin Hjulström i radioprogrammet.

När hon i P4 Extra – Gästen får frågan om hur de två träffades skrattar hon till, och konstaterar att det var på ett sätt som blivit väldigt vanligt de senaste åren – nämligen på Tinder. Paret chattade i ungefär en vecka innan de sågs, och då slog det gnistor.

– Han var klassisk musiker, pianist, och jag är så svag för klassiska musiker.

Sofia Ståhl: "Spännande att jobba med min kille"Brand logo
Sofia Ståhl: "Spännande att jobba med min kille"
Annons