Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Kattis Ahlström: Därför har jag aldrig velat gifta mig

17 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kattis Ahlström
Kattis Ahlström har aldrig varit gift – men under hennes relation med artisten Niklas Strömstedt spreds ett galet rykte.
I podcasten Hjälp jag fyller 50 med Rickard Olsson berättar SVT-programledaren om 40-årskrisen och varför hon aldrig stått brud.
– Jag visste inte vilket håll jag skulle åt och vilken relation jag skulle in i, säger Kattis Ahlström i podcasten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 kända kvinnor som fick Barn efter 50Brand logo
6 kända kvinnor som fick Barn efter 50

Omtyckta SVT-programledaren Kattis Ahlström är gäst i Rickard Olssons nya podcast Hjälp, jag fyller 50! – men Kattis kände inte ”hjälp!” över att fylla 50. I stället var det vid 40 hon drabbades av en kris.

– Av någon anledning tyckte jag det var tufft. Det var säkert omgärdat av lite annat som hände i livet, jag var nog lite vilse i pannkakan, jag visste inte vilket håll jag skulle åt och vilken relation jag skulle in i, säger Kattis Ahlström i podcasten.

Annons

När programledaren var 40 hade hon redan två barn, och var separerad. Vid 58 års ålder har Kattis Ahlström fortfarande aldrig varit gift, och hon konstaterar att hon aldrig känt sig tillräckligt säker på att hon velat gifta sig för att ha gjort slag i saken.

– När det har börjat pratas om att gifta sig så har jag aldrig varit där. Det stora är att skaffa barn kan man tycka, men jag har ändå känt att då ska man vara jättesäker, säger Kattis Ahström i Hjälp, jag fyller 50! .

Galna ryktet med Niklas Strömstedt

En person som Kattis Ahlström i alla fall har ryktats planera bröllop med är ingen mindre än Niklas Strömstedt. I dag är artisten förknippad med hustrun Jenny Strömstedt, men innan de blev tillsammans 2008 var han faktiskt ihop med Kattis Ahlström i flera år. När paret var ihop gick det ett galet bröllopsrykte om dem som Kattis nu tar upp i podcasten.

Kattis Ahlström och Niklas Strömstedt
Kattis Ahlström och Niklas Strömstedt var ihop i flera år. Foto: Karin Törnblom/TT
Annons

– När jag var tillsammans med Niklas Strömstedt gick det ett rykte om att vi skulle gifta oss, på Gotland tror jag det var, och att jag flydde. Det är helt otroligt att en sådan historia kan bildas, skrattar hon.

Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022Brand logo
Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022
Annons