Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Olle Jönssons önskan för sin framtida begravning

26 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Olle Jönsson i Lasse Stefanz.
Olle Jönsson har tidigare lämnat Lasse Stefanz, men när han nu tänker på en sista konsert i framtiden blir han sorgsen.
I P4 Dokumentär special: Sista giget konstaterar Olle Jönsson att han aldrig vill göra publiken besviken – och avslöjar tankarna om sin egen begravning.
– Jag har haft det här livet sen jag var 12 år gammal, så det är svårt att föreställa sig när det inte är så längre, säger Olle Jönsson.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Olle Jönsson om FeminaBrand logo
Olle Jönsson om Femina

Lasse Stefanz är Nordens mest framgångsrika dansband, och sångaren Olle Jönsson har en stor fanskara runt om i landet. Men de senaste åren har han drabbats av både hjärtinfarkt, diabetes och karpaltunnelsyndrom, och numera har bandet till och med en hjärtstartare i bussen.

I P4 Dokumentär special: Sista giget funderar han över hur det skulle vara att lägga ner och sluta spela live.

– Sista giget är mörkret i tunneln. Jag har haft det här livet sen jag var 12 år gammal, så det är svårt att föreställa sig när det inte är så längre, säger han i programmet.

Men att sluta spela med Lasse Stefanz är faktiskt något Olle Jönsson haft på sin radar förut. 2012 var bandet i kris, och Olle Jönsson skickade ut ett mejl där han skrev att han spelat för sista gången med bandet och att de med eventuella frågor kunde ”ringa kontoret”. I P4 erkänner han att mejlet var lite ogenomtänkt, men att han aldrig hade kunnat ana vilken uppmärksamhet det skulle få.

Annons

– Jag pallar inte detta mer, jag skiter i detta, nu ska jag göra något annat. Jag trodde inte det var en riksangelägenhet att jag skulle sluta, men det hängde ju folk i trädgården från Expressen och Aftonbladet som försökte intervjua mig. Jag trodde inte det var så angeläget, säger Olle Jönsson.

Lasse Stefanz
Lasse Stefanz är landets mest älskade dansband.Foto: Karin Törnblom/TT

Olle Jönssons planer för sin begravning

Lasse Stefanz-sångaren hoppas att han har vänner som vågar säga till honom när det är dags att lägga ner artistkarriären, om han inte förstår det själv, och menar att mardrömmen vore att uppträda inför en publik som han kan se är missnöjd med hur han låter.

I P4 Dokumentär special: Sista giget funderar Olle Jönsson också över sin egen begravning, och säger att han skulle vilja begravas i en ormskinnskavaj gjord av pytonorm, som han har köpt i London. När det gäller musikval vet han precis vad han vill ha.

– Jag ska begravas till Mull of Kintyre med Paul McCartney, säger han i P4 Dokumentär.

Tre artister som hyllats med konserter efter sin dödBrand logo
Tre artister som hyllats med konserter efter sin död
Annons