Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Kålsoppa med ­krutonger & fläsk

25 sep, 2014
AvFemina
Kålsoppa med ­krutonger & fläsk
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kålsoppa med ­krutonger & fläsk

(4 personer)
100 g grönkål

100 g svartkål alt ­savoykål

1 rödlök

1 morot

1 stjälk blekselleri

2 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

olivolja till stekning

1 tsk fänkålsfrön

1 liter hönsbuljong

100 g varmrökt sidfläsk

2 skivor ljust bröd

salt och peppar

2 dl kokta cannellini­bönor, finns på burk

Beredning: Strimla och koka grönkål och svartkål mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Krama ur så mycket vatten som möjligt.

Skiva rödlök, morot, blekselleri, vitlök och urkärnad chili tunt. Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med fänkålsfröna i någon min. Vänd ner kålen och fräs i ytterligare någon min. Häll på buljongen och låt soppan småputtra i ca 30 min.

Tärna under tiden fläsket smått och stek det knaprigt.

Dela brödet i små bitar. Ringla olivolja över och stek brödbitarna gyllenbruna. Salta och peppra.

Lägg ner bönorna i soppan och låt dem bli varma, smaka av med salt och peppar. Servera soppan i varma tallrikar tillsammans med fläsket och krutongerna.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons