Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Michael Jacksons yngsta son bytte namn – så ser han ut i dag

10 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Michael Jacksons son Blanket eller Bigi
Som nyfödd fick Michael Jacksons yngsta son smeknamnet Blanket, efter att hans pappa täckt hans ansikte med en filt för att skydda honom.
Blanket, som egentligen heter Prince Michael Jackson II, har sedan dess bytt namn och vuxit upp – så här ser han ut i dag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Paris Jacksons stilresa på röda mattan – 2017-2022Brand logo
Paris Jacksons stilresa på röda mattan – 2017-2022

21 februari 2002 föddes Michael Jacksons yngsta son – Prince Michael Jackson II – med hjälp av en surrogatmamma som har förblivit anonym ända sedan dess. Han är halvsyskon med storasyskonen Paris och Prince, som Michael Jackson fick med exfrun Debbie Rowe.

Redan som bebis fick minstingen smeknamnet Blanket, efter att ha fotats med en filt för sitt ansikte, något Michael Jackson använde för att skydda sina barn från kamerablixtarna. Många minns nog tillfället när artisten skulle visa upp sin nya bebis från en hotellbalkong och höll på att tappa honom för att Blanket sprattlade till.

Annons
Prince, Paris och Bigi Jackson
Michael Jacksons tre barn på pappans begravning 2009. Foto: GABRIEL BOUYS

Bytte namn från Blanket

Bara sju år gammal förlorade sonen sin pappa, och sedan dess har han hållit sig undan rampljuset så mycket han kunnat – även efter att ha blivit vuxen. 2015 valde sonen att byta namn från Blanket till Bigi, då han kände sig mobbad för sitt namn och inte trivdes med det. Trots det har många fortsatt kalla sonen för Blanket.

Syskonen Prince och Paris har båda synts mer i offentligheten än Bigi – där Paris bland annat försökte sig på en artistkarriär – men 2021 gjorde Jacksons yngsta son en intervju med Good morning Britain, där han ville använda sitt kändisskap för att lyfta klimatkrisen, och pratade om arvet efter sin världskända far. Intervjun gjordes i det familjeägda huset Hayvenhurst.

Annons

– Det finns mycket coola grejer här. Det finns så mycket historia i det här huset och i studion här. Det var vad han brydde sig. Det är vad vi alla vill – att göra saker som folk kan uppskatta men också som gör en positiv skillnad i deras liv, sa han då.

Bråket med farmor Jackson

I mars 2024 uppmärksammades Bigi Jackson på grund av en konflikt med sin farmor Kathrine, mamma till Michael Jackson. Kathrine ville använda pengar från artistens dödsbo för att överklaga ett tidigare domslut – något som Bigi Jackson inte gick med på.

– Det är tydligt att överklagan är en riktig chansning. Med tanke på oddsen har Bigi bestämt sig för att inte slösa sina resurser och delta i överklagan, förklarade en advokat som representerar Bigi.

Bigi Blanket Jackson
Bigi Jackson är nu 22 år gammal. Foto: KAMA / BACKGRID US / TT
5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste
Annons