Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Hollywoodstjärnorna som lämnat rampljuset

03 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Linda Evans och Rick Moranis
De var några av Hollywoods stora namn på sin tid – men sen försvann de från rampljuset.
Så här har det gått för de internationella stjärnorna som lämnat offentligheten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken

Cameron Diaz

Cameron Diaz
Cameron Diaz i Den där Mary 20thCentFox/Courtesy Everett Collection

På 90- och 00-talet fanns det knappt en mer uppmärksammad skådespelare än Cameron Diaz – med roller i filmer som Den där Mary, Charlies änglar och The Holiday blev hon en omtyckt humorskådespelare, och omskriven världen över.

Annons

Men efter att ha gjort filmen Annie 2014 valde Cameron Diaz att dra sig tillbaka från både skådespelandet och rampljuset. I dag fokuserar hon på att vara mamma till sina och maken Benji Maddens barn, och är dessutom en framgångsrik entreprenör.

Cameron Diaz
Cameron Diaz 2024. Amy Katz

Linda Evans

Linda Evans
Linda Evans 1980.

Med en av huvudrollerna i Dynastin blev Linda Evans en av 80-talets stora ikoner, och igenkänd av miljontals människor världen över. Men trots Hollywood-succén letade Linda Evans efter något annat i sitt liv, och gick med i den kontroversiella sekten runt gurun JZ Knight. Hon valde att flytta till delstaten Washington. Där bor hon kvar, men huruvida hon är kvar i sekten eller inte är desto mer oklart.

Annons
Linda Evans
Linda Evans 2019. A-way! / SplashNews.com

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder
Ian Somerhalder 2009. Cw Network/Kobal/REX

Han hade en av huvudrollerna i omtyckta vampyrserien Vampire diaries, men har sedan dess lämnat skådespelandet bakom sig för att fokusera på familjen.

Annons

– Jag tog ett steg tillbaka från att skådespela för fyra år sedan för att uppfostra mina barn, bygga företag och lansera filmer, sa han i november 2023.

Somerhalder är gift med Twilight-skådespelaren Nikki Reed och paret har två barn tillsammans. Numera producerar han dokumentärfilmer i stället för att stå framför kameran.

Ian Somerhalder
Ian Somerhalder 2024. RALL / BACKGRID US / TT

Angus T. Jones

Angus T. Jones
Angus T. Jones med sina medskådespelare 2007. Michael Germana/Everett Collection

Angus T. Jones spelade sonen i succéserien Two and a half men med Charlie Sheen, och blev 2010 världens bäst betalda barnskådespelare, med ett kontrakt på 7,8 miljoner kronor för två år.

Annons

Men efter att tv-serien han växte upp i tog slut har Angus i stort sett försvunnit från rampljuset. Angus T. Jones blev djupt religiös, och uppmuntrade seriens tittare att sluta kolla.

– Jag är med i Two and a half men och jag vill inte vara det. Snälla sluta kolla på den och fylla era huvuden med smuts. Om jag gör någon skada vill jag inte vara här, sa han i en Youtube-video filmad för kyrkan Forerunner christian church, en kyrka han sedan dess har lämnat.

Angus studerade i Colorado, och har inte återvänt till Hollywood sedan 2016.

Angus T. Jones
Angus T. Jones 2012. PHIL McCARTEN

Mia Wasikowska

Mia Wasikowska
Mia Wasikowska som Jane Eyre. Focus Features/ TopFoto

Den australiska skådespelaren Mia Wasikowska imponerade i filmer som Alice i Underlandet och Jane Eyre i början av 10-talet, men har sedan dess backat undan från rampljuset. Hon är fortfarande en aktiv skådespelare, men har valt att flytta hem till Australien igen.

Annons

– Om jag kan ha det bästa av två världar, och få komma och gå lite, så skulle jag vara väldigt glad, men jag vill aldrig att det ska gå på löpande band. Jag vill göra mer i livet än att sitta i en loge. Det är jättekul, och finns massa bra med det, men uppfattningen av det skiljer sig från verkligheten, och det passade mig inte som person, har hon sagt om Hollywood.

Mia Wasikowska
Mia Wasikowska 2023. Theodore Wood

Karyn Parsons

Karyn Parsons
Karyn Parsons i The fresh prince of Bel Air Nbc/Stuffed Dog/Quincy Jones Ent/Kobal/REX

Rollen som Hilary Banks i The fresh prince of Bel Air gjorde henne till en riktig 90-talsikon, men till skillnad från kollegan Will Smith, som gick vidare till att bli en av Hollywoods stora namn, så försvann Karyn Parsons från rampljuset under 00-talet.

Annons

Karyn började efter tv-succén fokusera på arbete bortom kamerorna, grundade en stiftelse för att lyfta afroamerikanska hjältar, och har dessutom skrivit flera barnböcker. Sedan 2003 är hon gift med regissören Alexandre Rockwell, och de har två barn tillsammans.

Rick Moranis

Rick Moranis
Rick Moranis 1990. Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Rick Moranis var en omtyckt humorskådespelare på 80- och 90-talet, med filmer som Spaceballs, Ghostbusters, The Flintstones och Älskling, jag krympte barnen på sitt cv. Efter att hans fru gick bort vid bara 35 års ålder valde han dock att lämna Hollywood för att fokusera på att uppfostra sina barn som änkling.

Annons

Sedan dess har han gjort jobb som röstskådespelare, och dessutom släppt flera album.

Rick Moranis
Rick Moranis 2017. Kristina Bumphrey/Starpix/REX
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med LoketBrand logo
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med Loket
Annons
Annons