Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Så får du håret att se längre ut med enkla klippningen

11 okt, 2024
AvSara Ericsson
FotografInstagram
Allt om trendiga frisyren c-cut och varför det är en bra frisyr.
Önskar du ett längre hår? Nu vet vi vilken klippning som ger intrycket och känslan av ett längre svall. Här är allt om frisyren c-cut, även kallad curve cut som ramar in ansiktet och bidrar till volym och längre fall.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattångBrand logo
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattång

Det är inte helt omöjligt att du känner igen den populära c-cut frisyren – den påminner nämligen om 90-talets ikoniska Rachel-hår, från tv-serien Friends.

Jennifer Aniston som Rache i serien Friends.
Jennifer Aniston som Rache i serien Friends. Foto: NIPI

Vad är en c-cut?

Klippningen handlar om mjuka lager, långa uppklippningar och en lätt face framing, alltså att den ramar in ansiktet i en c-form. The curve cut är en perfekt frisyr om du vill behålla längden på håret, men ändå önskar ett fint fall och snyggt liv i längderna. Frisyren går att kombinera med flera längder på håret – så oavsett om du är kort- eller långhårig kan du klippa c-cut.

Annons
Så klipps en c-cut för mer volym i håret.
Foto: Ryennesnow.hair /Instagram

– Denna mjuka form ger intrycket av längre hår eftersom håret flödar smidigt och sömlöst, utan några skarpa linjer eller hackiga lager som kan få håret att se kortare ut, säger frisör Jamie Wiley, frisör vid Pureology.

De c-formade lagren skapar en mer naturlig och flödande look som ger illusionen av längre och fylligare hår, även om hårets längd inte har ändrats (drömmen, eller hur?). Inramningen av ansiktet bidrar också till att framhäva strukturerna i ansiktet bättre.

Annons

– Den ramar in vilket ansikte som helst, säger Darrius Peace.

Hailey Biber har hakat på hårtrenden!
Hailey Biber har hakat på hårtrenden! Foto: Adam Burell/Instagram

Det spelar ingen roll vilken hårtyp du har. Oavsett textur, rakt, långt eller lockigt så fungerar klippet på alla hår, menar Darrius Peace.

Så stylas en c-cut

Förutom att frisyren ger ett intryck av längre och fylligare hår så är den dessutom otroligt lättstylad. Darrius Peace tipsar om att föna och böja topparna lätt inåt för att omfamna ansiktet. Använd värmeskydd, föna håret inåt och böj topparna med en rundborste. Fokusera på hårets främre del – håret bak på huvudet tycker Darrius att man kan behålla i sitt naturliga fall.

Artikelinspiration: Real Simple

Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva
Annons