Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Hon har inte tvättat håret på ett år – oväntade produkterna som gjort håret tjockare

23 okt, 2024
AvSara Ericsson
Fotograftt/tiktok
Kvinnan har inte tvättat sitt hår på ett år – här är resultatet.
Georgia Peck har inte tvättat sitt hår på över ett år – utan att det blivit fett. Istället använder hon en blandning av naturliga ingredienser, med bland annat ägg, som gjort håret tjockt och hon har fått mer volym.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vattenBrand logo
Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vatten

Georgia Peck har blivit viral på sociala medier efter att ha avslöjat att hon inte tvättat sitt hår på över ett år. Istället för traditionella schampo- och balsamprodukter använder hon en blandning av naturliga ingredienser.

På Tiktok skapar hon innehåll om healing och holistisk hälsa, nyligen delade hon sina insikter i ett klipp som fått över 860 000 visningar. Hon berättar att hennes val att avstå hårvårdsprodukter är baserat på en övertygelse om att många av dem innehåller kemikalier som tar bort hårets naturliga oljor, vilket kan leda till en fet hårbotten och mjäll.

Annons

– I över ett år har jag inte använt något schampo eller balsam, som ni kan se är mitt hår fortfarande tjockt och vågigt. Det visar att ni inte behöver köpa schampo eller balsam, säger hon i klippet.

Inte använt schampo på ett år – örterna som räddat håret

Hon påpekar även att produkter som marknadsförs som ekologiska kan innehålla skadliga kemikalier. För att hålla sitt hår friskt och återfuktat använder hon istället en örtskölj en gång i veckan. Den består av ingredienser som rosmarin, lavendel, äppelcidervinäger och ett rått ägg. Efter att ha sköljt håret med varmt vatten och äppelcidervinäger applicerar hon blandningen i håret och låter den verka i fem till tio minuter.

Annons

I klippet betonar hon att kost och vatten är lika viktiga som hårvårdsprodukter. Hennes örtskölj, som innehåller protein från rått ägg, menar hon ger näring till håret.

Många av hennes följare har delat sina egna erfarenheter i kommentarsfältet. Vissa bekräftar att de också har slutat använda schampo, medan andra är skeptiska.

Georgia påpekar att det kan ta upp till sex veckor att bryta den cykel av olja som orsakas av schamponering.

– Jag ångrar inte en sekund av mitt val – mitt hår känns så mjukt, säger hon i klippet.

Så schamponerar du håret på bästa sättBrand logo
Så schamponerar du håret på bästa sätt
Annons