Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Här är höstens hetaste makeup-färg

10 sep, 2024
höstens trendfärg i makeupen plommon
Visst är det snyggt med röda läppar och brun sotning, men i höst är det ny och härlig färg som sticker ut i sminkväskan - plommon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymerBrand logo
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymer

Nu drar höstvindarna in och med det nya nyanser och detaljer i både mode och makeup. Rött, vinrött och olika nyanser av brunt har länge spåtts dominera sminklookerna. Men precis som på catwalken har en annan färg seglat upp som känns både lyxig och spännande. Plommon ses nu på allt från ögonskuggor och ögonpennor till mascaror och rouge, en mustigt djup ton som verkligen ger något extra till looken och kan uppfattas både varm och kall vilket gör att den passar alla.

Annons

Så får du in plommontoner i makeupen

eyeliner i plommon
En vacker plommonton från Art Decos eyeliner-familj

Använder du svart kajal men vill ha något mjukare utan att hamna på brunt är det utmärkt att köra med en penna i plommon istället, antingen som en klassisk eyeliner med vinge eller att sota med. Vill du ha en riktigt djupröd och sensuell rodnad på kinderna är plommon med mer drag åt rött också väldigt fint. Men det finns många andra spännande, coola och snygga sätt att få in färgen i din makeup. Här är proffsknepen som gör att det lätt.

Annons

Proffsets 4 tips för höstens trendfärg

Bäriga toner och plommon-nyanser på ögonen kan vid en första tanke verka lite läskiga. Vi frågade makeupartisten Robin Werner om hans proffstips.

1. Kombinera en plommonfärgad liner med en mer gyllene ögonskugga på locket.

2. Vill du ha en ”bärig” sotning, det vill säga en mer lila/brun-röd ögonskugga på hela locket kan du ändå använda en beige/brun eller gyllende/brons att tona ut med. När man tonar ut en penna eller ögonskugga så brukar undertonen vara det sista som möter den riktiga hudtonen. Då kan det göra stor skillnad att inte ha för mycket rött eller lila i just övergången mellan globlinje och brynben.

3. Vill du börja lite mer försiktigt? Lämna kinder och läppar till det mer diskreta och använd nyanser åt brun/beiga hållet här för att lämna all fokus på ögonen.

4. Vågar du - göra en mer harmonisk helhet genom att matcha läpparna med kinder, eller varför inte rouge med ögon-makeup för en monokromatisk känsla. Det kan vara plommonrosa rouge till en tonad men kraftfull plommon-liner, och matta nude-bär på läpparna. Eller sotade ögon i ovan nämnda nyanser med glossiga läppar som bara får en tint av plommon med ett mer vårdande och transparent men tonat läppbalsam.

5 makeupprodukter i plommon

1/5

Mineral Eye Styler Purple Elderflower

Art Deco

Den här skruv-kajalen med lila plommonton har en krämig formula som går att lägga både för en mer sotad look och med en mer precis linje, för att hjälpa dig att få den riktigt tunn finns också en vässare i baken.

Annons
2/5

Caviar Tightline Eyeliner Dark Plum

Laura Mercier

Den här eleganta och mörka plommontonen med gelformula glider lätt längs franslinjen och väl på plats sitter den i timmar. Här får du också en liten dos av hyaluronsyra för vårdande effekt.

3/5

Total Seduction Eyeshadow Stick i Fated

Nars

Denna modernt knubbiga och krämiga skuggpenna är toppen om du vill sota fram en snyggt mustig och mörk plommon-look, finishen är matt och färgen täcker på första taget. Den sprider sig jämnt och fint över huden och följer sedan lockens rörelser utan att flytta på sig.

Annons
4/5

Minilack 793

Depend

Vill du smyga in plommon i looken men känner dig inte riktigt redo för att ha det runt ögonen är nagellack ett toppenalternativ, som detta krämigt plommonlila lack från Depends höstkollektion K-Attitude.

5/5

Soft Pop Blush Stick i Plumberry

Makeup by Mario

Djup och fyllig plommonton får du i det här smidiga och mjuka rougestiftet som ger skir färg med sitt fuktgivande innehåll.

Annons
Annons