Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Så är H&Ms nya skönhetsbutik i Mall of Scandinavia - vi har varit där!

11 sep, 2024
AvJessica Blockström Hember
FotografH&M samt privat
Ny skönhetsdestination när H&M beauty öppnar butik i Mall of Scandinavia
Den svenska kedjan gör en supersatsning på beauty i höst, nu öppnas portarna till ny butik med enbart skönhet på hyllorna. Vi fick en smygtitt av både butiken och det nya spännande sortimentet. Läs allt om det här.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Stockholm har fått ännu en ny skönhetsdestination att skryta med. På H&M har man länge siktat in sig på att lyfta skönhets-segmentet och ge det mer utrymme. Därför har man inte bara renoverat och relanserat sitt eget H&M Beauty med en helt ny look och högre kvalitet på produkterna. I den norska huvudstaden har man redan gjort succé med två stora skönhetsbutiker och i höst kommer även två skinande nya flaggskeppsbutiker med bara beauty på hyllorna till Sverige. Först ut i den här nysatsningen är Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm där vi fick smita in före öppningen för att kolla in sortimentet.

Det här är H&Ms nya flaggskeppsbutik för skönhet

Till skillnad mot andra stora skönhetsbutiker som öppnats här den senaste tiden är den första känslan att det är väldigt luftigt och fritt. Redan i dörren till det 230 kvadratmeter stora rummet möts du av ett premiumsegment inom makeup som tidigare inte funnits på H&M med märken som Anastasia, MAC och Smashbox.

Förutom det egna skönhetsmärke, med makeup, verktyg och parfymer, kommer det att finnas över 80 andra märken här. Förutom redan nämnda finns det fler som är nya, som Ceremonia, Mantle och Morphe. Helt enligt rådande trend finns också en K-beauty hörna med favoriter som Dr Jart+, Dr Ceuracle, Cosrx, Klairs och Beauty of Joseon.

Från öppningsdagen och två veckor framåt har man dessutom ensamrätt på ett av de mest hajpade märkena just nu, närmare bestämt e.l.f. Det fanns tidigare i Sverige men då med ett betydligt blygsammare utbud. Nu rullas både makeup och hudvård ut, här kommer du att hitta plånboksvänliga snackisar som Hydra Grip Primer och Halo Glow Liquid Filter.

Annons

Personalen är drillad för att kunna svara på dina frågor men det finns inga planer på några tjänster, som nagelbar eller brynbar. Däremot har man, enligt trend, en beauty bar med spegel, handfat och rinnande vatten där du inte bara kommer att kunna tvätta händerna eller känna på rengöringar. På hyllorna i beauty baren kommer olika märken att frontas. Till öppningen är platsen vigd åt Emma S. och grundaren Emma Wiklund kommer vara på plats för att berätta mer om sitt märke och sina produkter.

Öppningskalas hos H&M Beauty

Och det händer fler härliga saker här de första dagarna. Portarna slås upp 10.00 på torsdagen. De första 600 kunderna som köper en skönhetsprodukt får en fin goodiebag (du måste vara medlem och minst 16 år). För de som gärna vill hänga på låset och tänker bänka sig utanför innan öppning kommer det att finnas ett kösystem med armband men också en kaffevagn med frukost, juice och vatten. Under öppningsdagen får alla medlemmar 20% rabatt i hela butiken och under helgen kommer man att ha flera andra erbjudanden.

Annons

Beautyproffset tipsar

Med mig när jag går runt och kikar bland foundations, läppstift och parfymer är H&Ms sortimentsansvarige Maria Sadowska som både varit med och byggt upp de nya butikerna och ligger bakom produkterna i kedjans eget skönhetsmärke. Hon berättar att målet här är att få dig att känna en frihet att upptäcka själv och att inspireras. Men också att hitta nya favoriter att matcha med modet och att ha kul med skönhet. Om hon bara får välja fem favoriter ur sortimentet? Då blir det de här: Iconic Mascara från H&M Beauty, Fixing Spray från MAC, Power Grip Primer från e.l.f., Vegan Kombucha Essence från Dr. Ceuracle samt ansiktsmask från Dr. Jart+.

Du hittar H&Ms nya skönhetsbutik på plan 1 i Mall of Scandinavia utanför Stockholm.

Annons