Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Skönhetsredaktörens fem budgetfavoriter - som alla finns på apoteket

18 okt, 2024
kvinna letar efter billiga skönhetsprodukter på apotek
De här skönhetsprodukterna är både snälla mot huden och mot plånboken.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bjud på aperitivo med Sofia WoodBrand logo
Bjud på aperitivo med Sofia Wood

Är du på jakt efter skönhetsprodukter som är noga utvalda och håller hög kvalitet samtidigt som de inte spräcker din budget, då är apoteken en guldgruva. Förutom att alla apotek har höga krav på de skönhetsmärken som tas in i sortimentet har flera av dem också sina egna varumärken. Kanske är det inte de tjusigaste förpackningarna du hittar här. Men precis som hos de stora kedjornas egna märken kan du verkligen få mycket skönhet för pengarna. Bra att veta är att även makeupen brukar hålla hög klass och det finns många val speciellt för dig som har känslig hud men också om du gillar en mer naturlig look.

Annons

Bäst produkter är alltid de som passar din hudtyp och vilka behov huden har just nu. Det är något som påverkas av säsongernas växlingar, när det är kallt blir den oftare torrare medan det på sommaren kan räcka med en lättare fuktkräm. Men även stress och hormoner kan göra stor skillnad och få huden att skifta i form på bara någon dag. Är du osäker på vad du ska välja är ett tips att fråga personalen på apoteket du besöker. De får utbildning i hudvård för att kunna guida dig rätt.

Apotekens bästa budgetprodukter

1/5

Facial Moisturising Lotion SPF 50

Cerave

Härlig fuktkräm som verkligen ger effekt hela dagen med både hyaluronsyra, ceramider och niacinamid. Dessutom skyddas huden med ett högt solskydd, perfekt för dig som vill ha en enkel rutin och kanske lätt glömmer det där med solen.

Annons
2/5

Face Wash Daily

Decubal

Det här märket är mest känt för sin Lips & Dry Spots balm men det finns många andra fina produkter. Som denna milda rengöring som trots att den är en mousse inte alls får huden att kännas torr.

3/5

Daily Advance Hydrating Lotion

Cetaphil

Här får du en lyxigt krämig formula som gör även riktigt torr hud magiskt len och behaglig. Den är dessutom oparfymerad vilket gör att den passar både dig med känslig näsa och dig som inte vill ha en konkurrent till din parfym.

Annons
4/5

Apotekets Mandelolja

Apoteket

Den här lilla budgetpärlan rymmer ren och kallpressad mandelolja som gör gott för både torr och känslig hud, var den än sitter. Du kan också ha den på torra toppar och använda att massera med. Perfekt flaska att alltid ha hemma!

5/5

Moisturizing Mineral Skin Tint SPF 30

Idun Minerals

Ger fukt, solskydd och fräschar upp tonen i en enkel handvändning - det är vad denna hybrid mellan hudvård och makeup gör. Nyanserna smälter dessutom fint ihop med den egna hudtonen för en helt naturlig och hälsosamt strålande hudlook.

Annons
Annons