Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Jag lät mitt hår växa ut – så blev det långt och friskt

10 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Hon växte ut håret
Amber Pot ville ha långt och friskt hår, men hade länge svårt att få håret att växa.
Nu har hon lagt om sin hårvårdsrutin och fått ett glansigt och tjockt drömhår – och delar med sig av sina olika knep.
”Det här har räddat mitt hår”, skriver en av hennes följare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör

Att ta hand om sitt hår och få det att må så bra som möjligt kan kännas som en djungel – hur får man slitet hår som känns tunt att bli friskt, glansigt och långt? Det är klart att vi alla har olika hårkvalitet, men hur vi tar hand om håret kan också göra stor skillnad.

Det blev Amber Pot väldigt medveten om när hon lade om sin hårvårdsrutin. I ett videoklipp på Tiktok, som har fått över 10 miljoner visningar, visar hon hur hennes hår har förändrats och vuxit ut till ett långt svall många skulle kalla sitt drömhår.

Amber har fått över 600 000 följare och visar ofta upp hur hon tar hand om sitt hår på olika sätt. För att ta hand om håret är Amber noggrann med att applicera hårolja i hårets längder, framförallt i mitten och topparna av håret. Det hjälper henne att skydda håret från hårt vatten. Hon använder sig också av skalpbehandlingar innan hon tvättar håret, antingen i form av en skrubb eller salicylsyra.

Annons

Så tvättar hon håret – steg för steg

Ett annat viktigt steg för att håret ska må bra är att tvätta det två gånger när du duschar.

– Den första tvätten tar bort rester från produkter, medan den andra tvätten får bort smutsen, säger Amber, som bara applicerar sitt schampo i rötterna för att inte torka ut topparna i onödan.

Hårinfluencern använder sig också av en produkt som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren – rosmarinolja. Oljan har gjort sig ett namn för att hjälpa till med hårväxt.

Amber konstaterar att hon schamponerar håret med varmt vatten, men att balsamet sköljs ut med kallt vatten – och till skillnad från schampot så applicerar hon balsamet bara i mitten av håret och i topparna.

När allt är utsköljt med kallt vatten torkar hon håret – Amber varnar för att gå och lägga sig med blött hår, då det sliter.

Bland kommentarerna är det många som uppskattar tipsen.

”Det här har räddat mitt hår”, skriver en person tacksamt.

”Ska testa detta, tack för dina tips”, skriver en annan.

Källa: The Sun.

Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymerBrand logo
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymer
Annons