Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Pär Lernströms kärlekssaga med frun – efter 19 år

24 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Pär Lernström och frun Linda
Pär Lernström är ”Mr. Idol” och har blivit en riktig veteran i mediebranchen.
Genom alla år har han haft samma kvinna vid sin sida – frun Linda Örn Lernström.
– Linda fyllde 21 år och hade födelsedagsfest som jag blev medbjuden på, har Pär Lernström berättat för Damernas värld.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken

Pär Lernström är en av våra mest folkkära programledare, som sedan 2011 varit ett av TV4:s mest självklara ansikten i rutan. Vi förknippar honom självklart allra mest med Idol efter 13 år som programledare, men han har också hållit i en rad säsonger av Talang och Kockarnas kamp samt har varit programledare för Parlamentet.

Genom alla år i tv-rutan, och även långt innan dess, har Pär Lernström haft samma livskamrat vid sin sida – Linda Öhrn Lernström. Linda har tidigare varit chefredaktör för Veckorevyn och är i dag vd för byrån Oma Agency.

Annons

Linda och Pär har varit tillsammans i 19 år och gifta i 13. I en intervju med Damernas värld 2017 berättade Pär Lernström om hur han och frun träffades genom gemensamma vänner som hade förstått att de två skulle vara perfekta för varandra.

– Vi träffades för snart 12 år sen när Linda fyllde 21 år och hade födelsedagsfest som jag blev medbjuden på. Våra vänner ville få ihop oss och därför var jag bjuden. Det var lite stel stämning först eftersom båda visste om det men sedan släppte det och vi blev tillsammans några månader senare. Nu har vi två barn och gifte oss för fem år sedan, sa han då.

Pär och Linda Lernström
Pär Lernström med Linda ute på mingel 2008. Foto: Jonas Hessman/TT

Var ihop långt innan Idol

Parets två barn är dottern Bibi, född 2012, och sonen Loa, född 2017. Familjen är såklart stöttande när det gäller Pärs karriär, men barnen är för det mesta oimponerade av att ha en pappa som är Idol-programledare.

Annons

– De första åren var det mycket mer engagemang kring det, barnen har vuxit upp med det här, pappa är på Idol så är det bara. Det är inte speciellt stort heller. Jag vinner inga poäng på det här hemma, tvärt om, har han sagt till Hänt.

För Pär Lernström är det också viktigt att hustrun inte bryr sig för mycket om hans jobb i Idol. När paret var med i Anders knackar på 2018 blev programledaren känslosam när han pratade om kärleken till sin fru – och hur hon alltid funnits där för honom.

– Hon var med innan allting - innan jag blev ”han som leder Idol”. Det är så himla värdefullt. För hon bryr sig inte heller. Hon är ganska oimponerad, och det är en så sjukt bra egenskap.

Pär och Linda Lernström
Pär och Linda Lernström 2009 – då hade de redan varit ihop i flera år. Foto: Lizzie Larsson/TT

Så får Pär Lernström relationen att hålla

Efter 19 år tillsammans är paret noggranna med att ta hand om sin relation, och har som tradition att ha en dejtkväll varje vecka.

Annons

– Det har känts viktigt och är en anledning till att vi resterande sex kvällar är bättre föräldrar, bättre som par och bättre vänner. Det händer att vi tränar och spelar en padelmatch men oftast har vi gått ut på restaurang och bara pratat under de här kvällarna, har programledaren berättat för Svensk Damtidning.

Pär och Linda Lernström
Linda Öhrn Lernström och Pär Lernström går gärna på röda mattan ihop emellanåt. Foto: Karin Törnblom/TT

För tidningen hyllar han också sin fru.

– Linda betyder supermycket för mig. Vi har en enorm respekt för att låta den andra vara som den är. Saker blir inte liggande för Linda, vilket är en jättefin egenskap som jag också har stor hjälp av.

Peter Magnussons mammas okända förflutna – med Gyllene tiderBrand logo
Peter Magnussons mammas okända förflutna – med Gyllene tider
Annons