Trendar: Livsberättelser Intervju med Tuva Novotny Intervju med idol-Jay Intervju med författare Andrev Walden Intervju med Matilda Boza från Tv4

Anna Sise: ”Absolut finns det rötägg”

03 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT,
Anna Sise
Hon har blivit en av Sveriges kändaste poliser i Tunna blå linjen, en serie som nu läggs ner mot skådespelarnas vilja.
För Femina berättar hon om hemligheterna bakom kulisserna – och det allra olagligaste hon gjort.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjenBrand logo
Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen

Berätta om inspelningen av Tunna blå linjen säsong 3!

– Det har varit ganska likt tidigare säsonger faktiskt, vi är så injobbade med varandra nu. Både den här säsongen och den förra har ju spelats in under höst och vinter, så det det är inte alltid jättemysigt att stå ute vid någon kall, blåsig och duggregnig busshållplats och filma, haha. Men jag tycker alltid det är kul att få komma ner till Malmö och filma, vi är som en liten familj.

Vad tar du med dig från åren med Tunna blå linjen?

– Jag tycker att det har varit kul och intressant att få dyka in i polisiära arbetet. Jag har en syster som är polis och det känns faktiskt som att jag kommit henne lite närmare. Hon hade kunnat vara en av poliserna i serien.

Annons

Har din uppfattning av polisen förändrats av tv-serien?

– Vi träffar ju väldigt mycket poliser, och mitt intryck är att det är schyssta, rediga människor. Men jag är ju uppvuxen i en småstad i en svensk vit kontext, så jag har inte den erfarenheten som man kan ha om man är uppvuxen i förorten och ser polisen som någon som vill komma åt en. Men absolut finns det rötägg överallt och rasism finns definitivt inom poliskåren, och det är något vi försöker prata om i serien också.

Umgås ni skådespelare privat?

– När vi är nere i Malmö och spelar in så hänger vi ganska mycket, vi gillar varandra. En stor del av varför jag gillar att jobba med den här serien är alla fina och schyssta människor.

Vad har du för planer för framtiden?

– Det verkar ju inte bli någon fortsättning på Tunna blå linjen, det hade annars varit väldigt kul. Men jag är med i en annan serie där jag har en av huvudrollerna, som heter Doktrinen. Jag har också spelat in en film som Hannes Holm gör. Jag håller på med musik också, så jag har lite sådana projekt.

Annons

Vad har du alltid i handväskan?

– Jag har ingen handväska, jag har slutat med det. Jag vill ha händerna fria, men då blir ju istället fickorna väldigt fulla. I fickorna har jag mobil, nycklar och ögonbrynspenna. Jag går knappt till Konsum utan att sminka mina ögonbryn.

Anna Sise i Tunna blå linjen
Anna Sise spelar Faye i Tunna blå linjen. Foto: Johan Nilsson/TT

När grät du senast?

– Jag grät här nyss på SVT:s höstpresentation. Jag är väldigt lättrörd, jag har nära till känslor generellt.

Vilken är din främsta last?

– Jag kämpar med nikotin. Jag älskar att röka, men det kan man ju inte hålla på med. Nu har jag en period när jag håller upp. Men jag tänker väldigt mycket på cigaretter.

Det olagligaste Anna Sise gjort

Vilket är ditt sämsta köp?

Efter lång fundering:

– En bil köpte jag ju nyss. Jag köper saker som jag inte har råd med, ett hus på Gotland eller en bil. Jag får ju lösa det sen på olika sätt, man får ju hyra ut och så. Men mitt bilköp var väldigt dåligt på det sättet – jag behöver den bara nere på Gotland, och där är jag ganska sällan. Det är bara jobbigt att ha i stan.

Annons

Vad är det olagligaste du har gjort?

– Jag hade en period när jag snattade, när jag gick i högstadiet. Det var mest godis, men till och med kläder. Sen åkte jag fast, vilket var bra, för sen vågade jag inte snatta mer.

Vad vill du säga till ditt 17åriga jag?

– Du kommer få en kille, det kan jag säga. Jag var inte populär bland killarna.

Ge oss ditt bästa kulturtips!

– Vi skådespelare är alltid oroliga för att teatern ska försvinna, så mitt kulturtips är att gå på teater. Det är ju något speciellt med att uppleva den konstarten. Det kan ju vara jättejobbigt när det inte är bra, men när det är bra så är det skithäftigt.

Amanda Jansson spelar "Sara" i Tunna blå linjenBrand logo
Amanda Jansson spelar "Sara" i Tunna blå linjen

Anna Sise

Ålder: 52 år.

Bor: Stockholm.

Familj: 20-årig dotter, och en pojkvän.

Aktuell: I tredje säsongen av Tunna blå linjen.

Annons