Trendar: Livsberättelser Intervju med Tuva Novotny Intervju med idol-Jay Intervju med författare Andrev Walden Intervju med Matilda Boza från Tv4

Rolf Lassgårds livsändring med kärleken – bor ihop

19 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT,
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård spelar Thorbjörn Fälldin i SVT:s nya satir Whiskey on the rocks.
För Femina berättar han nu om likheterna med den forna statsministern, att vara morfar och beslutet att flytta ihop med kärleken Beatrice.
– Jag bor ju väldigt enkelt och så, men jag trivs med det just nu, säger Rolf Lassgård.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vad har du i bokhyllan? #3 – Emma HambergBrand logo
Vad har du i bokhyllan? #3 – Emma Hamberg

Folkkära skådespelaren Rolf Lassgård är ständigt aktuell både på bio och i tv, och i höst ses han spela Sveriges forna statsminister Thorbjörn Fälldin i satiren Whiskey on the rocks, om den ryska ubåtskrisen i Sverige 1981.

– Jag minns naturligtvis händelsen, det var en väldigt dramatisk händelse, men media såg ut på ett annorlunda sätt. Man fick det liksom serverat senare. Men jag minns bilderna från nyheter, konstaterar Rolf Lassgård när Femina träffar honom på SVT:s pressträff.

Hur var det att spela en så ikonisk figur som Fälldin?

– Utmanande och väldigt roligt skulle jag vilja säga. Det är kanske satir, men utgård från ett allvar. Den här dramatiska händelsen drabbar ett Sverige som fortfarande var i sin oskuld. Vi har ju några sådana händelser, där Sverige har vaknat upp från oskulden. Den kan ju ha humor i sig, att vi löste det här på vårt sätt, säger skådespelaren.

Annons

Likheten med den forna statsministern ser Rolf Lassgård dock inte riktigt.

– Det kanske är vissa vinklar och så, men det är inte helt hundra. Jag är nog äldre än vad han var vid det här aktuella tillfället också.

Rolf Lassgårds liv med Beatrice

När Rolf Lassgård inte spelar in film eller tv-serier tillbringar han gärna tid i sitt hem på den skånska landsbygden – helst med sällskap av sina barnbarn. Lassgård har de senaste åren fått bli både morfar och farfar.

– Jag uppskattar dem mycket, jag tycker om mycket om att vara med dem. Jag kanske inte är världens bästa lekmorfar, men jag hittar på massor av saker på mitt sätt. Senast när jag hade besök var det väl drakflygning och skattjakter – men det är de som får springa, skrattar han.

Det var i februari 2023 som Rolf Lassgård först visade upp kärleken Beatrice i samband med en galapremiär, och sedan dess har kärleken gått på räls. Nyligen bestämde de sig för att testa på sambolivet.

– Ja, vi provade precis att flytta ihop, jag tycker det känns jätteskoj. Jag bor ju väldigt enkelt och så, men jag trivs med det just nu.

Fem snabba med Camilla KvartoftBrand logo
Fem snabba med Camilla Kvartoft
Annons