Trendar: Livsberättelser

Tareq Taylor om att bli pappa igen – planerna med kärleken

28 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tareq Taylor och Sofia Ståhl
Tv-kocken Tareq Taylor väntar barn tillsammans med sambon Sofia Ståhl – samtidigt som de bygger hus ihop.
För Femina berättar kocken, aktuell med Här är ditt kylskåp i Kanal 5, om planerna att vara pappaledig, och hur han stöttar sin gravida kärlek.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Sofia Ståhl: "Spännande att jobba med min kille"Brand logo
Sofia Ståhl: "Spännande att jobba med min kille"

Tareq Taylor har lämnat SVT bakom sig, och är nu i stället aktuell med det gamla retroprogrammet Här är ditt kylskåp som i höst gör återkomst till tv, nu i Kanal 5.

I programmet kommer han gästa 32 kända svenskar, kika in i deras hem och kylskåp och laga mat av det som finns där – samtidigt som han får lära känna dem bättre.

– Det är underbart att få lov att spendera en hel dag tillsammans med någon som man kanske aldrig har träffat tidigare. Jag har varit otroligt glad att få ha lite djupare samtal utan att vi sitter och försöker analysera hela livet. Jag kan nog ärligt säga att flera av dem kommer att ligga i min kontaktlista som vänner, säger Tareq Taylor till Femina.

Samtidigt som Tareq har fullt upp med att spela in tv-programmet är det full rulle i privatlivet med – han och sambon Sofia Ståhl, en av Feminas bloggare, väntar sitt första barn tillsammans.

Annons

– Det är fantastiskt, helt underbart. Det är en gåva, precis som det ska vara, säger Tareq Taylor glatt.

Tareq Taylor längtar efter att vara pappaledig

Paret ser fram emot att kunna vara hemma tillsammans med bebisen i början, och hoppas kunna vara föräldralediga tillsammans en del även senare.

– Jag har ingen aning om hur det blir, utan vi har sagt att vi får ta saker och ting som det kommer. Det finns ju ingenting som man vill hellre än att kunna vara hemma när man har fått en liten. Men livet får ta den väg det går och vi får försöka göra det bästa vi kan.

Samtidigt är paret i full gång med att bygga sitt drömhus tillsammans.

– Det är ett maffigt projekt, det är betydligt mycket större än vad vi hade föreställt oss att det skulle vara. Jag har alltid haft en dröm om att en vacker dag kunna snickra ett eget hus. Jag tror att vi kommer klara det, man får ju sätta upp den där målbilden där framme och säga ”jag ser huset där framme”.

Annons

Att sambon bygger hus medan hon också har en bebis som växer i magen är Tareq imponerad av, och han försöker stötta henne bäst han kan.

– Hon är ju så otroligt stark. Jag fattar inte hur hon pallar, hon går upp på tak och lägger tak och rullar takpapp med mig. Att vara gravid samtidigt och hålla på och bygga som hon gör. Vi försöker att vara noggranna med att inte överbelasta och överanstränga henne. Men hon är ju så jäkla envis och så satans stark. Det är ju ingen som kan berätta för henne vad hon ska göra. Hon är bara superkvinna.

Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i min kontaktlistaBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i min kontaktlista
Annons