Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

5 frisyrer från 50-talet som är trendiga igen

07 okt, 2024
AvSara Ericsson
Fotograftt
Frisyrer från 50-talet som är trendiga igen.
De ikoniska frisyrerna från 50-talet är tillbaka och är trendigare än någonsin. Från sofistikerade luggar till korta klipp och maxad volym – här är fem frisyrer att inspireras av och som dominerar i höst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättning

1950-talet var en era av förändringar, framtidsoptimism och nya trender. Så även när det kom till mode, skönhet och frisyrer.

Ikoniska kvinnor som Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe och Elizabeth Taylor, visade nya trender och glamorösa looks som många ville kopiera.

Hårtrend: Inspireras av 50-talet

Sofistikerade luggar, fylliga frisyrer och extra korta klipp är talande för tiden. Nu gör några av 50-talets frisyrer comeback och står för höstens trender. Här nedan har vi samlat fem frisyrer!

Annons

Italian cut

Sophia Loren, Dorothy Dandridge och Gina Lollobrigida I 50-talets trendiga italian cut.
Sophia Loren, Dorothy Dandridge och Gina Lollobrigida i 50-talets trendiga italian cut.

Skådespelarna Gina Lollobrigida, Sophia Loren och Dorothy Dandridge inspirerade till den så kallade italian cut. En kortklippt frisyr med lockar som kunde varieras på många olika sätt och passade olika ansiktsformer.

I klippet här kan du se hur frisyren bäst stylas!

Bob med voluminösa lockar

Marilyn Monroe med volym i håret.

Marilyn Monroe var och förblir ansiktet utåt för de voluminösa lockarna. Längden på hennes hår är trendigare än någonsin i år. Och den stora snackisen 2024 är bob i olika former.

Annons
Sydney Sweeney på Vanity Fair Oscars Party 2024.
Sydney Sweeney på Vanity Fair Oscars Party 2024.

Marilyns frisyr skulle idag benämnas som en butterfly bob, den är romantiskt, lekfull och extra – där det är volym som räknas.

Kortklippt frisyr

Skådespelaren Audrey Hepburn var en av tidens största filmstjärnor

Det korta håret blev riktigt trendigt under 50-talet. Skådespelaren Audrey Hepburn var en av tidens största filmstjärnor. I filmen Roman Holiday klipptes längderna och luggen av – en stil som många tog efter.

Annons
Jamie Lee Curtis på röda mattan.

I år ser vi den kaxiga pixie cuten dominera – en som har anammat trenden är Jamie Lee Curtis.

Kort lugg

Bettie Page

Bettie Page blev ansiktet utåt för den kortklippta luggen. Den stylades på olika sätt och ofta med ett pannband som placerades bakom luggpartiet för att definiera den ännu mer.

Annons
Skådespelaren Dakota Johnson

Luggen är på tapeten igen, och det trendiga klippet kallas shag bangs och är lekfullare än någonsin! Skådespelaren Dakota Johnson har satsat på trendfrisyren.

Utsvängda toppar

Sophia Loren

Skådespelaren Sophia Loren stod för flera olika hårtrender. De utsvängda topparna med maxad glans blev poppis i slutet av 50-talet och en riktigt stor trend under 60-talet.

Annons
Michelle Williams

Michelle Williams satsade på trenden med utåtböjda toppar på röda mattan.

Artikelinspiration: Real Simple

Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons