Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Retrofrisyrerna hetast 2025 – här är stilarna som gör comeback

22 okt, 2024
AvSara Ericsson
Fotograftt, instagram
Retrofrisyrer gör comeback
När vi blickar mot 2025 ser vi att retrofriyrerna kommer tillbaka. Från 60-talets gardinlugg till 70-talets shag-cut, dessa tidlösa stilar får nytt liv och inspirerar till kreativa frisyrer för kommande säsong. Här är looksen du inte vill missa!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättning

Trender kommer och går, och blickar vi framåt mot 2025 så ser vi flera retrofrisyrer tillbaka på trendkartan. 60-talsluggen, flipped hair, mycket volym och en speciell håraccessoar är på väg tillbaka. Här har vi samlat nio frisyrer som kommer bli populära under nästa år – inspireras redan nu.

Gardinluggen

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot blev ansiktet utåt för gardinluggen under 1960-talet. En frisyr med mittbena där luggen sveper åt sidorna för ett mjukt och voluminöst utseende.

Annons

Nästa år kan vi räkna med en storslagen comeback av frisyren, som passar många olika ansiktsformer och kan varieras i längd och volym. Den moderna versionen är lite mer lättskött och kräver mindre underhåll. Antingen delas benan på mitten eller så kan luggen livfullt täcka större delar av pannan.

Shag Cut

Jane Fonda

En shagklippning kännetecknas av ojämna lager och volym. Den ikoniska hjälmliknande shag-frisyren fick sitt genombrott i filmen Klute med Jane Fonda under 1970-talet.

Annons

Frisyren kan varieras i längd och passar olika hårtyper. För en cool och lättsam stil, ofta med en fokus på rörelse och textur – se den här!

Bananklämman

Håraccessoaren som dominerade 1980-talet, med två plastsidor som hålls samman i mitten med elastiska tänder som håller håret på plats. Alyssa Milano bar den ofta i tv-serien Who's The Boss?

Klämman är på väg tillbaka och syns redan nu mycket på sociala medier. Den adderar volym till klassiska hästsvansen och är enkel att använda för en halvuppsättning.

Annons

Flipped Hair

Sandy i filmen Grease.

De utåtfönade längderna var poppis under 60- och 70-talet och bars ofta av personer som Jackie Kennedy, Mary Tyler Moore och karaktären Sandy i filmen Grease.

Hailey Bieber met galan

Nästa år kan vi räkna med många uppsatta hår med utåtböjda toppar. En elegant look som skapas med värmeverktyg och spolar. Hailey Bieber bar frisyren under Met-galan 2019.

Annons

Frisyr med maxad volym

Farrah Fawcetts ikoniska look

Feathered hair, eller fjäderhår, var stort under 1970-talet och associeras med Farrah Fawcetts ikoniska look.

Då handlade det om fluffiga hårrötter och dramatiskt svepta luggar, men nu kan det istället betyda en lätt blowout som sveper upp, bakåt och bort från ansiktet

Annons

Håraccessoar för volym – bumpit

Priscilla Presley

Den bågformade kilen av plast som används för att skapa en pösig, voluminös frisyr var populär på 1960-talet och kom tillbaka under 00-talet. En som ofta stod för den typen av frisyr som en bumpit bidrar till var Priscilla Presley.

Anne Hathaway

Anne Hathaway satsade på en liknande frisyr vid Met-galan 2023, och vi kan räkna med att efterfrågan på bumpit kommer vara hög under 2025.

Annons

French bob

Louise Brooks

En ikonisk look som förknippas med skådespelerskan Louise Brooks. Denna superkorta, släta bob med lugg var mycket populär under 1920-talet.

Frisyren trendar igen, där håret är jämnlångt, utan någon hård kant. Den når precis käklinjen eller ovanför för att framhäva ansiktet, ofta i kombination med en rak lugg.

Artikelinspiration: Southern Living

Annons