Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Så bra är modehusens skönhetsmärken – från Chanel till Victoria Beckham

23 okt, 2024
AvJessica Blockström
FotografTT
Modehusens skönhetsmärken.
Ikoniska produkter, drömmiga konsistenser och askar som väcker begär – makeup från modehusen låter oss ta del av glamouren utan att tömma bankkontot. Vi guidar till de hetaste märkena och tipsar om produkterna värda att satsa på.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Ett blodrött nagellack från Chanel, en silkeslen foundation från Armani eller ett sammetsmatt läppstift från Dior. Det är något speciellt med skönhetsprodukter från de stora mode­husen. Du får inte bara högpresterande innehåll, dessa objekt är också vackra accessoarer.

Några av de mest anrika husen har varit på banan i många år, som ovan nämnda. Men de senaste åren har de fått fint sällskap, exklusiva hus som är kända för sitt mode men numera också återfinns på sminkhyllan är till exempel Dolce & Gabbana, ­Prada, Rabanne, Valentino och Victoria Beckham. Och det går som tåget för de flesta. Kanske inte så konstigt. För vem som helst har inte råd med en Birkinväska, men ett läppstift från Hermès kan man komma över utan att tömma bankkontot.

Annons

Kreativitet och kvalitet är ledord och många gånger är man först med innovationer och ingredienser. Så var det med hybridtrenden, den härligt hudvårdande makeupen. Det var hos dessa lyxmärken det först dök upp för att så småningom sippra ner till de mer plånboksvänliga. Den här makeupen sticker också ut då husen gärna lyfter fram och väver in sina historiska arv. Du ser det på förpackningarna och på mönster som präglas på produkterna.

Chanels senaste kollektion är inspirerad av sin grundares förkärlek för andlighet och mystik och ­Diors skräddarsydda läppstifts­fodral draperas ofta i exklusiva tyger hämtade från modets syateljé. Så vad är dessa olika modehus extra bra på och vilka produkter är värda dina pengar? Kolla här!

Armani Beauty

Armani Beauty.
Armani Beauty. pr

Superelegant och välsittande, precis som modet, det bjuder det här klassiska huset på när det kommer till makeup. Man har alltid legat längst fram när det gäller innovationer och teknologier, målet är att få till känslan av de exklusiva tyger som kläderna sys av. Det spelar ingen roll om du väljer Armanis ikoniska foundation eller den senaste läppstiftsnyheten, det mesta man släpper ifrån sig känns fjäderlätt på huden, ger naturligt vacker lyster och sitter snyggt i timmar. Hjärnan bakom många av märkets stjärnor var under 15 år makeup­artisten Linda Cantello. Tidigare i år släpptes dock nyheten att hon slutar och efterträds av den japanska makeupartisten Hiromi Ueda.

Annons
Luminous Silk Foundation från Giorgio Armani.
Luminous Silk Foundation från Giorgio Armani.

Luminous Silk Foundation är en av världens mest hyllade baser för att den ger en strålande vacker och silkeslen hud utan att det ser sminkat ut. Ca 775 kr/30 ml.

Lip Power från Giorgio Armani.
Lip Power från Giorgio Armani.

Lip Power är drömmen för alla som vill ha läppstift men inte gillar känslan av läppstift. Det sitter imponerande länge och är dessutom busenkelt att måla på. Du får på färgen perfekt även utan spegel. Ca 600 kr/3 g.

Annons
Eye Tint från Giorgio Armani.
Eye Tint från Giorgio Armani.

Eye Tint är en flytande ögonskugga som finns med både matt, glänsande och skimrande finish. Formulan lägger sig jämnt och snyggt och rör sig inte förrän du tar bort den. Använd som primer under andra skuggor eller för sig själv. Ca 475 kr/ 3,9 ml.

Chanel

Chanel.
Chanel. pr

Tidlöst, stilrent och sofistikerat är ord vi förknippar med Chanel, som släppte sin första skönhetsprodukt redan 1924. Detta klassiska hus utmanar ofta gränserna för vad vi tänker oss kunna använda i sminkväg. Rouge Noir-nagellacket fick oss alla att börja älska vampigt blod­rött. Så småningom gav det upphov till en hel kollektion. Efter det har en rad nyanser utmanat tidigare normer, från lerigt beige till jade-grönt lack. Här är man också tidig med att testa nya konsistenser, som tunn serumfoundation med hudvårdande ingredienser och krämig bronzer på burk.

Annons
Les Beiges Crème Ensoleillée från Chanel.
Les Beiges Crème Ensoleillée från Chanel.

Les Beiges Crème Ensoleillée är en lättjobbad bronzer med gelcreme-­formula som gör huden solkysst med sammetslen finish. Ca 615 kr/30 g.

Rouge Allure Velvet från Chanel.
Rouge Allure Velvet från Chanel.

Lyxläppstiftet Rouge Allure Velvet har elegant och behagligt matt finish. Den spännande formulan har ändå lyster i sig vilket gör att resultatet aldrig blir platt. Ca 570 kr/3,5 g.

Annons
Calligraphie de Chanel från Chanel.
Calligraphie de Chanel från Chanel.

Calligraphie de Chanel är en ­eyeliner med krämig gelformula som glider på lätt, ger intensivt svart effekt och sitter suveränt bra. Ca 440 kr/4 g.

Dior

Dior.
Dior. pr

1953 släppte Dior sitt Rouge Dior och sedan detta ikoniska läppstift såg dagens ljus har det franska modehuset radat upp succéprodukter. De senaste åren har man också städat rejält bland ingredienser och förpackningar för att bli ett mer hållbart och medvetet märke, samtidigt känns det mer lyxigt än någonsin. Rouge Dior är en av produkterna som omformulerats flera gånger och bara blivit bättre och bättre. Just nu är dock Lip Maxi­mizer och Lip Glow Oil de stora snackisarna. Precis som att modet har sin couture och sin ready to wear har Dior två grenar för makeupen där Dior är den mer exklusiva medan Backstage är inspirerad av makeupartisternas jobb på mode­visningarna.

Annons
Rouge Dior.
Rouge Dior.

Den senaste versionen av Rouge Dior har pion-boostad formula som gör det behagligt och ­välsittande. Här finns ett generöst antal nyanser med matt effekt och satinfinish, alla med refill och möjlighet att klä i special­designade fodral. Ca 550 kr/3,5 g, refill 440 kr.

Forever Skin Perfect från Dior.
Forever Skin Perfect från Dior.

Lättapplicerade foundationstiftet Forever Skin Perfect jämnar ut hudtonen och suddar ut ­r­odnader samtidigt som du får en återfuktad hud. Ca 640 kr/ 10 g.

Annons
Diorshow Iconic Overcurl Volume från Dior.
Diorshow Iconic Overcurl Volume från Dior.

Diorshow Iconic Overcurl Volume är en älskad mascara som fått ny formula men fort­farande ger samma volym, böj och snygga spridning av ­fransarna. Nytt är stärkande blåklintsvatten samt refillredo hylsa. Finns i svart, blått, brunt och grönt. Ca 500 kr/6 g, refill 390 kr.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana.
Dolce & Gabbana. pr

Mest lekfullt och samtidigt väldigt extravagant i både färger och förpackningar är det här modehuset som precis relanserat hela sin make­uplinje. Förutom att vara en förlängning av modet vill man här hylla den italienska stilen. Man använder sig av ingredienser från Italien och alla produkter utom en produceras i landet. Förra hösten smög man i gång med en trio under namnet Devotion där mascara, flytande läppstift och lystergivande puder släpptes ihop med härlig gourmandparfym med samma namn. Den här höstens första släpp, som kommer vecka 43, ­bjuder på åtta nyheter vilket gör att du nu kan slå till på allt från vårdande primer och multifunktionell bronzer till färgglada eyeliners och en blickfångande palett.

Annons
Bergamot Glow Primer från Dolce & Gabbana.
Bergamot Glow Primer från Dolce & Gabbana.

Bergamot Glow Primer preppar huden med återfuktande hyaluronsyra, havsvatten och bergamottextrakt så att den både får hälsosam lyster och en jämnare yta att fästa makeupen på. Ca 605 kr/33 ml.

Devotion Everfull XL mascara från Dolce & Gabbana.
Devotion Everfull XL mascara från Dolce & Gabbana.

Devotion Everfull XL mascara har en vatten- och svettålig formula som ger lyft och fyllighet. Den är snäll mot fransarna och den smala borsten ser till att du kommer nära fransrötterna. Ca 479 kr/80 ml.

Annons
Eye Dare You från Dolce & Gabbana.
Eye Dare You från Dolce & Gabbana.

Eye Dare You heter husets underbara palett, dekorerad med en guldkedja som du kan haka fast på handväskan. Under locket väntar 12 färger som passar till både mjuk vardagsskuggning och cool festlook. Ca 1 070 kr/12 g.

Givenchy

Givenchy.
Givenchy. pr

Modern elegans får du från ­Givenchy som gjort makeup sedan 1989. Mest känd är man för sina baser, i populära Prisme Libre-­serien finns både concealer, foundation och ikoniskt löspuder. Här finns också härliga formulor på läpprodukterna, från det glassiga Rose Perfecto Tinted Liquid Lip Balm till höstens nyhet Le Rouge Interdit Satin Lips, ett slimmat stift som ger fukt och färg med lång hållbarhet. Du kan dessutom skräddarsy ditt favoritläppstift i en hel garderob med fodral att klä dem i.

Annons
Prisme Libre Skin-Caring Matte Foundation från Givenchy.
Prisme Libre Skin-Caring Matte Foundation från Givenchy.

Prisme Libre Skin-Caring Matte Foundation är en krämig och ­byggbar bas. Den glider smidigt på och jämnar ut snyggt sam­tidigt som den håller huden fräscht matt under dagen. Ca 710 kr/30 ml.

Prisme Libre Loose Powder från Givenchy.
Prisme Libre Loose Powder från Givenchy.

Det silkeslena löspudret Prisme Libre Loose Powder har funnits sedan 1989. Här får du fyra nyanser som kan användas var för sig eller mixas. Det är ett magiskt filter som fixerar ­makeup, trollar bort porer och får huden att se slät ut. Ca 710 kr/10 g.

Annons
Lip Pencil från Givenchy.
Lip Pencil från Givenchy.

Lip Pencil är en traditionell träpenna med krämig vattenfast formula som gör det lätt att definiera och förändra formen på läpparna. Ca 339 kr/1,1 g.

Hermès

Hermès.
Hermès. pr

Makeup som konst, så skulle man kunna beskriva Hermès skönhetsprodukter som smög in på marknaden för fyra år sedan. Designen är signerad Pierre Hardy och doften på läppstiften har skapats av husets näsa Christine Nagel. Just läppstiften sitter som en dröm och kommer i fina och gedigna metallhylsor som du kan fylla på med nytt stift. Refill finns också till alla puderprodukter, från rouge och skugga till highlighter. Sedan ­tidigare har man mascara, foundation, läppolja, skuggpaletter samt nagellack i sortimentet och man sticker ut genom att erbjuda ­knalliga och oväntade färger som ­komplement till mer mjuka smickrande nyanser.

Annons
Rouge Hermès Lipstick
Rouge Hermès Lipstick.

Rouge Hermès Lipstick är lyx inifrån och ut. Pigmenten är klara och formulan ger en jämn yta som håller sig snygg i timmar. Hylsan är i vitt, svart och guld, men i limiterade ­kollektioner får hylsorna ­special­design. Ca 790 kr/3,5 g, refill 490 kr.

Makeuppennorna Trait d’Hermès
Makeuppennorna Trait d’Hermès.

Makeuppennorna Trait d’Hermès finns i hela 40 färger, från svart, brunt och blått till husets signaturfärger: Orange Boîte, Raisin och Or Permabrass. De är till­verkade av hållbart trä och sitter även om du målar dem på ­vattenlinjen. Ca 515 kr.

Annons
Rose Hermès Silky Blush Powder.
Rose Hermès Silky Blush Powder.

Rose Hermès Silky Blush Powder ger naturlig lyster och blir som en andra hud, inspirerat av husets klassiska sjalar av finaste mullbärssiden. Ca 805 kr/6 g, refill 530 kr.

Victoria Beckham

Victoria Beckham.
Victoria Beckham. pr

De som tror att Victoria Beckham Beauty bara är ännu ett kändis­märke har misstagit sig. Precis som med sitt modehus har hon fått bevisa att hon bygger sin framgång på kreativitet och kvalitet. Det började med ögonmakeup i Signature Smoky Eye Collection, den look Beckham själv är känd för. Det blev en dundersuccé.

Annons

Här finns ingen gigantisk kollektion, men ett urval härliga produkter för läppar och hud. De är användarvänliga, högpresterande och gör det lätt att sminka sig. Du behöver inte tänka på att justera något under dagen. När det gäller makeupen som sitter närmast huden, till exempel primern, har man krokat arm med stjärnprofessorn Augustinus Bader för att skapa högklassig hybridmakeup.

Satin Kajal Liner från Victoria Beckham.
Satin Kajal Liner från Victoria Beckham.

Satin Kajal Liner är en perfekt ­krämig ögonpenna som glider smidigt längs franskanten och går fint att sudda till sotad look innan färgen torkar. Sedan sitter den som berget. Finns i både matta och skimrande nyanser. Ca 420 kr/1,2 g.

Annons
Posh Lipbalm från Victoria Beckham.
Posh Lipbalm från Victoria Beckham.

Posh Lipbalm är ett smörigt ­läppbalsam som ger snyggt fuktig glans och subtil färg, som lyfter läpparna. Formulan reagerar på ditt pH-värde vilket får den att förstärka din läppfärg och ­därför blir den extra ­smickrande. Ca 425 kr/1,8 g.

Cell Rejuvenating Priming Moisturizer från Victoria Beckham.
Cell Rejuvenating Priming Moisturizer från Victoria Beckham.

I Cell Rejuvenating Priming Moisturizer i Golden får du den patenterade teknologin från Augustinus Baders ikoniska ansiktscreme. Ger utjämnande och lystergivande effekt tack vare en färgkorrigerande mix av pigment som inte syns. Använd för sig själv eller under foundation. Ca 1 320 kr/30 ml.

Annons

YSL

YSL.
YSL. pr

Med ikoniska produkter som Touche Éclat har YSL alltid varit både lyxigt och före sin tid. Med ny stilren design, där den klassiska Cassandra-loggan lyfts fram, ges en stark accessoarkänsla på allt från läppstiftshylsor till puderdosor. Här hittar du också mascaror som ger rejält fylliga fransar, ögonpennor som är lätta att sota, ­skuggor med glammigt glitter och knalligt röda läppstift som sitter perfekt en hel festkväll.

Lash Clash från YSL.
Lash Clash från YSL.

Lash Clash är en fylligt krämig mascara som ger extrem volym med riktigt djupsvarta pigment. Bjuder även på vårdande ingredienser, här iris-extrakt för att boosta fransarna. Finns även i blått och brunt. Ca 475 kr/9 ml.

Annons
Rouge pur Couture the Slim Lipstick från YSL.
Rouge pur Couture the Slim Lipstick från YSL.

Rouge pur Couture the Slim Lipstick har en smidig gelformula packad med intensiva och lysande pigment som lägger sig elegant jämnt över läpparna, håller sig innanför konturen och sitter skönt med snyggt ­pudermatt finish. Ca 475 kr/3 g.

All Hours Hyper Bronze från YSL.
All Hours Hyper Bronze från YSL.

All Hours Hyper Bronze är solpudret som smälter in i huden och ger en naturligt solkysst och härlig lyster. Du får inte bara mer värme, ytan ser också jämnare och slätare ut och formulan är laddad med välgörande ingredienser. Ca 710 kr/7,5 g.

Annons