Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Mangopickles

07 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard

Glöm inte lägga mangon i saltat vatten över natten innan du lägger in den.

1 mango
½ liter avsvalnat kokt vatten + ½ msk salt
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk senapsfrön
4 msk sesamolja
1 msk finhackad färsk röd chili
1 msk risvinäger

Beredning:

Skala och kärna ur mangon och tärna fruktköttet smått. Låt tärningarna ligga i det avsvalnade kokta vattnet med salt över natten. Fräs fänkåls- och senapsfrön i oljan. Dra bort från värmen och rör ner chilin. Låt mangotärningarna rinna av och blanda ner dem i oljan med kryddorna. Värm under omrörning. Tillsätt risvinägern. Dra bort från värmen och låt svalna före serveringen.

Annons